Özel Teknofen İlkokulu
Bireye özgü akademik eğitim sunuyor ve akademik destek programı uyguluyoruz. “Her insanın ayrı bir âlem olduğu” gerçeğinden hareketle “her öğrenci özeldir” anlayışını benimsiyor, “Kişilerin öğrenme tarzları, onların parmak izleri kadar özeldir” yaklaşımıyla öğrencilerimizin bireysel farklılıkları ile ilgi ve yetenek alanlarını dikkate alarak eğitimimizi 21. yüzyılın gerektirdiği beceriler ve öğrenme eğilimleri doğrultusunda planlıyoruz.
Bireysel analizlerle öğrencinin ihtiyacına özel akademik destek programı oluşturuyor, çalışma planları sunuyoruz. Yazılı sınav, kazanım tarama ve deneme sınavlarının kapsamlı analiz ve değerlendirme sonuçlarına göre ortaya çıkan konu ve kazanım eksiklikleri ile öğrenme kayıplarını kapsayıcı akademik destek programı ve gerektiğinde bire bir etütlerle gideriyoruz.
Bireysel becerileri destekleyen bir eğitim anlayışı sunuyoruz.
Başta TÜBİTAK olmak üzere birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri; dünyanın farklı ülkelerinde onlarca ülke arasında altın, gümüş ve bronz madalyalar, en iyi akademik içerik yeşil kategori ödülleri, en iyi projeler arasında seçilme gibi başarılara imza atarak “Bilişim (Yazılım ve Programlama), Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler” alanlarında oluşturulan “Akademik Üst Kurulumuzun” eğitim, rehberlik ve danışmanlığı ile alanında güçlü ve uzman öğretmen kadromuzun liderliğinde çok sayıda Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Araştırma Yarışmalarına öğrencilerimizin başvuru ve katılımlarını sağlıyor ve onları bu yarışmalara hazırlıyoruz.
Çift dilli (bilingual) yabancı dil eğitimi ile yabancı dilde konuşturmayı başaran bir eğitim modeli sunuyoruz.
Her sınıf seviyesinde yılda 600 saate yakın İngilizce dersi veriyor; 5. Sınıflar için İngilizce Hazırlık Programı uyguluyor, ayrıca tüm sınıf düzeylerinde Matematik, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi/Sosyal Bilgiler, Mutfak Atölyesi ile Sanat ve Spor derslerini İngilizce olarak işliyor, Speaking Club uygulamaları yapıyor, İngilizce Kampı düzenliyor, öğrencilerimizin; Speaking (Konuşma), Writing (Yazma), Listening (Dinleme) ve Reading (Okuma) becerilerini süreç odaklı ölçüp değerlendiriyoruz.
Akademik bilgiyi beceriye dönüştürüyoruz.
Bilişim Teknolojileri ve Mekatronik (Kodlama, Robotik Kodlama, Yazılım ve Programlama), Ahşap ve Kağıt, Mutfak Sanatları, Drama, Görsel Sanatlar, Müzik, Akıl Oyunları ve Düşünme Stratejileri gibi atölyelerimizde hem disiplinlerarası hem de multidisipliner yaklaşımlarla akademik bilgiyi beceriye dönüştüren eğitim uygulamaları gerçekleştiriyoruz.
Spor ve sanat becerilerini destekleyen bir eğitim anlayışı sunuyoruz.
Atıcılık (Havalı Tabanca), Modern Okçuluk, Taekwando, Kick Boks, Muay Thai, Tenis, Masa Tenisi, Jimnastik, Basketbol, Voleybol, Futsal, Satranç, Folklor, Halk Oyunları, Piyano, Bağlama, Gitar, Keman, Resim vb. pek çok farklı alanda öğrencilerimizin sanat ve spor becerilerini destekleyen beceri geliştirme kursları düzenliyoruz.
Dijital becerileri destekleyen bir eğitim anlayışı sunuyoruz.
Tüm kademelerde öğrencilerimizin gelişim özellikleri ve sınıf düzeylerine uygun programlarla bilişim teknolojileri, kodlama, robotik kodlama, yazılım ve programlama derslerimizle dijital becerilerini geliştiriyoruz.
Liselere geçiş (LGS) ve üniversite sınavlarına (TYT-AYT) tam hazırlık programı uyguluyoruz.
Liselere Geçiş ve Üniversite Sınavlarına Tam Hazırlık Programıyla öğrencilerimizin tamamlamaları veya pekiştirmeleri gereken hiç bir konu ve kazanımı atlamıyor, tüm konu ve kazanımlarda tam öğrenme gerçekleşene kadar çalışıyoruz.
Matematik MR’ı uygulaması ile matematik becerilerinde başarıyı artıran bir eğitim modeli uyguluyoruz.
Her bir öğrencimizin matematik becerilerinin MR’ını çekiyor; yapay zeka destekli kapsamlı ölçme, değerlendirme ve analizlerle her bir öğrencimizin eksikliğini nokta atışı tespit ediyor, bu doğrultuda kişiye özel matematik programı hazırlayarak matematikle ilgili tüm sorunları tamamen çözüyor ve öğrencilerimizin matematikteki başarılarını artırıyoruz.
Öğrencilerimizin okuma ve okuduğunu anlama becerilerini geliştiriyoruz.
İlkokuldan itibaren tüm kademe ve sınıf düzeylerinde ayda bir ortak okunup analiz ve değerlendirmesi yapılacak okuma kitapları belirleyerek öğrencilerimizin tamamının dâhil olduğu kitap okuma grupları oluşturuyoruz. Böylece öğrencilerimiz, her ay öğretmenlerinin rehberliğinde grupla ortak okudukları kitabın analiz ve değerlendirmesini yaparak okuma ve okuduğunu anlama becerilerini geliştiriyor.
Laboratuvar destekli eğitim uygulamalarıyla öğrencilerimizin fen bilimleri alanındaki becerilerini geliştiriyoruz.
Bir taraftan okul öncesinden ortaokula kadar öğrencilerimiz bilimi, “Eğlenceli Bilim” dersleriyle eğlenerek öğrenirken aynı zamanda 3. sınıftan itibaren fen bilimleri dersleri ile ortaöğretim kademesindeki fizik, kimya ve biyoloji derslerinin her hafta birer saatini laboratuvar ortamında deney ve gözlem yaparak öğreniyor. Böylece öğrencilerimizin fen bilimleri alanındaki becerileri yanında bilimsel süreç becerilerini de geliştiriyoruz.